17-09-2021

Geweigerde aanvragen voor tijdskrediet, thematisch verlof en landingsbanen

Als vakbond ontvangen we de laatste tijd vragen over geweigerde aanvragen voor tijdskrediet met motief, thematisch verlof en landingsbanen. Het is inderdaad zo dat de RVA de nieuwe aanvragen van werknemers van de zelfstandige kleinhandel, jullie sector dus, tijdelijk weigert.

Waarom? De sectorcao’s tijdskrediet, landingsbanen en brugpensioen (SWT) hadden 30 juni als einddatum en moeten nu verlengd worden. Dit gebeurt tijdens de tweejaarlijkse onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers.

In het najaar hopen we tot nieuwe akkoorden met de werkgevers in de zelfstandige kleinhandel te komen.
Eens de cao’s verlengd zijn, kan je probleemloos je aanvraag tijdskrediet, landingsbaan of brugpensioen indienen.
Voor de lopende dossiers is er geen probleem.

Ons advies: wacht nog even met je aanvraag. Als lid van het ACV ben je als eerste op de hoogte wanneer de wetgeving opnieuw op punt staat.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC201 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC201 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 201 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC201. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC201 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top