25-06-2021

MAG IK MIJN UURROOSTER KRIJGEN VIA WHATSAPP?

“Sinds kort hebben we een Whatsapp-groepje met de collega’s. Via die weg geeft de werkgever o.a. de uurroosters door, maar wordt er ook meer en meer andere informatie uitgewisseld. Per dag worden zo heel wat berichtjes verstuurd, ook buiten de werktijd. Mag dit zomaar?”

Meedelen uurroosters
Veel werknemers met een variabel rooster herkennen zich ongetwijfeld in deze vraag. Als je met een variabel uurrooster werkt, moet het arbeidsreglement uitdrukkelijk bepalen hoe en wanneer je in kennis wordt gesteld van je uurroosters. Je moet in alle gevallen schriftelijk (op papier of elektronisch) op de hoogte worden gebracht door een gedateerd bericht. Je moet ook ten minste vijf werkdagen op voorhand op een betrouwbare, geschikte en toegankelijke manier worden geïnformeerd over je werkschema.

Je werkgever mag dit dus inderdaad doen via een Whatsapp-groep, als dit uitdrukkelijk in het arbeidsreglement vermeld wordt. Het berichtje van je werkgever mag gericht zijn tot een groep van werknemers, maar moet alleszins jouw individuele uurrooster bevatten.

Klik hier voor het volledige artikel in Pulsmagazine.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC201 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC201 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 201 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC201. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC201 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top