02-04-2021

ACV Puls vraagt om regels mondmaskerplicht in winkels te blijven volgen

Gisteren verschenen berichten in de media over Delhaize waar werd vastgesteld dat sommige klanten weigeren het mondmasker te dragen. ACV Puls weet dan ook dat dit probleem zich niet alleen stelt bij Delhaize maar in vele winkels over het ganse land. ‘’Sinds de aankondigingen van de vaccinaties zien we in alle winkels klanten dit als excuus gebruiken om geen mondmasker te dragen’’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls. ‘’Bovendien gaat dit samen met de afname van veiligheidspersoneel om klanten aan te sporen om de maatregelen op te volgen.’’
ACV Puls pleite er in juni vorig jaar als enige grote organisatie voor om de mondmaskerplicht in winkels in te voeren. ‘’De veiligheid van het winkelpersoneel is altijd onze prioriteit geweest. We merken dat dit zijn tol begint te eisen: klanten dag in dag uit op de veiligheidsvoorschriften wijzen is mentaal erg vermoeiend en er is steeds kans op weerstand’’, weet Van Damme. ‘’We vragen dan ook aan de overheid om een extra signaal te geven dat de mondmaskerplicht ook na vaccinatie van toepassing blijft.’’

Agressie in de winkels

De agressie tegenover winkelpersoneel is sinds de start van de coronacrisis fors gestegen en dat is jammer genoeg zo gebleven. Maar liefst 6 op de 10 winkelbedienden werden reeds het slachtoffer van verbale of fysieke agressie. ‘’We zien hierin nog geen verbetering en willen dus vermijden dat mondmaskerdiscussies de druppel worden die de emmer doen overlopen’’, aldus Kristel Van Damme.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC201 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC201 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 201 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC201. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC201 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top