22-03-2021

Actie op 29 maart

Tijd voor échte waardering

Om de 2 jaar onderhandelen vakbonden en de bedrijfswereld over een interprofessioneel akkoord of IPA. Erg belangrijke onderhandelingen want het onder meer over de loonsopslag in de privésector, goed voor maar liefst 4 miljoen werknemers.

Die onderhandelingen voor het IPA 2021-2022 zitten muurvast: werkgevers houden vast aan een zeer beperkte loonsverhoging van maximaal 0,4%. Binnen dat keurslijf zijn eerlijke onderhandelingen vrijwel onmogelijk!

Het ACV wil een IPA voor 2021 en 2022 dat alle werknemers ten goede komt en hun arbeidsvoorwaarden verbetert. We blijven aandringen op meer onderhandelingsruimte én:

een indicatieve loonnorm zodat lonen mee kunnen evolueren met de realiteit van de sector en daar waar marge is met méér dan 0,4% kunnen stijgen
een wezenlijke verhoging van de minimumlonen en lage lonen
goede afspraken over werkbare loopbanen en landingsbanen
Ontdek hier alles over de actie!

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC201 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC201 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 201 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC201. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC201 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top