30-09-2020

3 op 4 winkelbedienden agressief behandeld door klanten? ACV Puls biedt workshops aan!

Grootschalige enquête ACV Puls brengt alarmerende cijfers naar boven.

Meer 70% van het ondervraagde winkelpersoneel geeft aan dat klanten merkbaar sneller geïrriteerd zijn sinds de coronacrisis en bijna 3 op 4 werknemers geven aan dat ze al eens verbaal bedreigd werden door een klant. Dat zijn de meest opvallende cijfers van een enquête die ACV Puls af nam bij het winkelpersoneel. ‘’Een hallucinant cijfer, ook omdat de enquête heel recent werd afgenomen en we ondertussen al 6 maanden met corona en alle bijhorende maatregelen leven’’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls.
1 op de 3 werknemers geeft aan dat ze wekelijks tot dagelijks te maken krijgen met verbale agressie. 10% van hen heeft het zelfs over meerdere verbale incidenten per dag. ‘’Het is voor iedereen een moeilijke tijd maar het kan niet de bedoeling zijn om dit uit te werken op het winkelpersoneel’’, aldus Kristel Van Damme.

Oplossingen

ACV Puls wil hier zelf iets aan doen door gratis workshops voor het winkelpersoneel aan te bieden. ‘’Omgaan met agressie is een belangrijke uitdaging, we willen echt proberen om winkelpersoneel weerbaarder te maken. Daarom bieden we professionele digitale workshops aan die je ’s avonds op een rustig moment van thuis kan volgen’’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls.
Ook de overheid heeft hier volgens de ondervraagden een essentiële rol in : meer dan 70% vindt dat de overheid meer moet inzetten op begrip en preventie. ‘’Een opvallend cijfer want over de werkgevers zijn de meeste personeelsleden wél tevreden qua preventie en opvolging. De overheid moet hier een rol spelen door in te zetten op een gedragsbeïnvloeding bij klanten. Men spreekt vaak over de ‘helden’ van de coronacrisis omdat het winkelpersoneel essentieel is gebleken. Hoog tijd dat de overheid laat zien dat ze het meent’’, aldus Kristel Van Damme.

De workshops gaan door op 8 oktober, 20 & 22 oktober. Je mag zelf kiezen wanneer je de workshop volgt.
Inschrijven kan eenvoudig via distributie@acv-csc.be Zet er meteen je gewenste datum bij!

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC201 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC201 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 201 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC201. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC201 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top