Home
 
25-09-2020

Meerderheid winkelpersoneel boos om versoepeling Covid-maatregelen.

Stopzetting van beperkingen in winkels is volgens leden ACV Puls nefast voor veiligheid.

Woensdag besliste de overheid dat wat winkelen betreft er vanaf 1 oktober geen beperking meer hoeft te zijn qua aantal personen en tijd. ‘Men mag terug met meer dan twee personen de winkel binnen en zolang men wenst, nét nu de klanten de maatregelen gewoon werden’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls.

De Christelijke vakbond weet dat meer dan 90% van het winkelpersoneel niet te spreken is over de versoepeling van de maatregelen. ‘’Het winkelpersoneel staat al vanaf de eerste dag van de coronacrisis in de vuurlinie. We hebben gevochten voor de mondmaskers en zijn blijven ijveren om de afstandsregels te respecteren. Zonder deze mensen zouden we de coronacrisis niet overleefd hebben. Is dit dan het bedankje dat deze mensen krijgen?’’, weet Kristel Van Damme.

ACV Puls wil blijven inzetten op preventiemaatregelen maar sluit niet uit dat er acties in winkels gaan volgen wanneer er besmettingen volgen.

 

Laatste nieuws

 

 

Je vindt ons ook op
Facebook

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc201.be wil ACV PULS, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top